Bine ați venit!

Vă mulțumim pentru interesul și motivația de a vă autoevalua capacitățile organizației și de a folosi varianta online a Fișei de Evaluare a Dezvoltării Organizaționale (ODA - Organizational Development Assessment).

ODA a fost elaborată de către programul Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 din resursele financiare ale Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și a fost preluată de către Centrul de Instruire și Consultanță Organizațională (CICO), în mai 2018. Acest instrument, ca și abordare, este unul participativ și se bazează pe o discuție facilitată în cadrul echipei din care faceți parte.

Fișa de evaluare constă dintr-o serie de enunțuri privind 7 domenii principale de capacitare. Pentru fiecare domeniu de capacitare sunt elaborate o serie de întrebări directoare pentru o discuție ghidată în cadrul echipei cu scopul de a realiza o evaluare mai aprofundată a aspectului organizațional.

Aprecierea nivelului de dezvoltare organizațională poate fi de la 1 până la 6 puncte. Procesul de autoevaluare poate fi organizat anual sau mai des. Aplicarea repetată a acestei Fișe permite organizațiilor să-și stabilească punctul de pornire, dar și să monitorizeze progresul în cadrul dezvoltării instituționale. Pentru mai multe detalii despre ODA, dar și pentru a începe auto-evaluarea, vă rugăm să vă logați mai jos.

Înregistrare  sau   Autentificare